Sidor

2012-03-02

Loud and proud: Man vill plocka upp första bästa leopardunge

Vårsolen biter mig i näsan och jag blir så där fånig. Vill inte alls vara mitt vanliga svarta, måttfulla jag som folkskyggt ruggar inomhus, skriver svårt och spelar pretto. Jag vill linda in mig i uteserveringens lånefilt och heja på gamla farbröder och nästan tycka att det låter helt okej när bilarna som drar förbi spelar unz-unz-unz-techno.

Som en hyllning till denna vårglädje och myspysighet spelar jag en sån där ganska okomplicerad låt, om och om igen. Enkel text, inget svulstigt arrangemang, inga yviga gester. Framför allt är det en extremt mysig video, man vill plocka upp första bästa leopardunge och gnugga näsa i pälsen. Utan föregående konsekvensanalys, för i musikvideons värld är allt möjligt.

Videon är regisserad av Spike Jonze, som så många andra av de videos som utgjorde kulisserna mot vilka min ungdoms glansdagar utspelades. Beatie Boys, Fatboy Slim, R.E.M., Björk, Breeders, Daft Punk. Vi pratar 1990-tal och det är Spike Jonze all over the place, som prins Daniel hade kunnat uttrycka det.

Eller "hip hip" som Weezer skulle ha sagt.





ps: Loud and Proud är en återkommande rubrik med alltifrån sångvänliga skämslåtar 
till inspirerande  mästerverk. Du hittar alla under etiketten Loud and Proud.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Marthina, Holmbytorp sa...

Den videon gjorde mig glad. Nu vill jag ha en egen apa. Eller hundvalp åtminstone.