2013-04-15

Varje dag en ny fadäs att njuta av

Det finns de som är samlare av stora mått, det kan vara flotta bilar eller små risiga frimärken. Oavsett så har de ett begär och en passion, de ser objekt vart de än vänder sig. Och då får väl medges att även jag är en samlare. Förutom det lite mer årstidsberoende samlandet på pepparkaksformar och det tvångsmässiga köpandet av skrivböcker som aldrig används så sparar jag gärna på språkfel, fyndigheter och annat roligt. Jag kanske är ensam i världen om att tycka att det är roligt men vad gör det.

Här är ett par exempel på sådant jag inte kan låta bli att älska.


Är inte bidrag ett ganska vanligt förekommande ord, eller har jag missat något? Tydligen ska det numera ses som något förlegat. Vågar man misstänka att en hårdhänt politiker har hackat sig in i Office rättstavningsprogram?

***Den här produkten går inte att motstå eftersom den är så... desperat.
Gjort i Skåne punkt. 
Jag förstår hur de tänker att man ska associera men det är väldigt roligt att tänka sig hur det låter för den som inte förstår tankebanan. Gjort i Dalsland. Gjort i Strängnäs. So what?


***

Följande är ett sånt där kontaktsökande mail som man får då och då (när man inte ärver eller vinner en miljard). Vanlig skräppost egentligen men jag har lärt mig att om man gillar språklekar och nyord så ska man inte ringakta Google Translate. Tänk att vara "en öppna hjärtan-flicka", det är ju rena Sound of Music-feelingen. Dessutom tror hon på vänskap, kärlek, tillit och... skyltar? Tja, det ska man väl kunna göra, vägskyltar och nödutgångsskyltar och så menar jag.
Det bästa med mitt samlande är den oändliga ström av samlarobjekt som finns där ute. Varje dag en ny fadäs att njuta av.

Ta hand.

Inga kommentarer: